The Reception of Raja Nur Zahirah & Azhar, hotel mandarin oriental kuala lumpur

IMG_7172 IMG_7145 IMG_7206 IMG_7335 IMG_7124 IMG_8197 IMG_7052 IMG_7046 IMG_7173 IMG_7174 IMG_7232 IMG_7112 IMG_7137 IMG_7259 IMG_7070 IMG_7265 IMG_7289 IMG_7308 IMG_7503 IMG_7509 IMG_7482 IMG_7476 IMG_7515 IMG_7519 IMG_7521 IMG_7309 IMG_7318 IMG_7331 IMG_7338 IMG_7341 IMG_7461 IMG_7465 IMG_7349 IMG_7369 IMG_7397 IMG_7407 IMG_7412 IMG_7551 IMG_7561 IMG_7575 IMG_7582 IMG_7580 IMG_7597 IMG_7598 IMG_7602 IMG_7611 IMG_7618 IMG_7629 IMG_7644 IMG_7658 IMG_7669 IMG_7681 IMG_7689 IMG_7700 IMG_7712 IMG_7739 IMG_7764 IMG_7768 IMG_7777 IMG_7793 IMG_7800 IMG_7815 IMG_7822 IMG_7824 IMG_7880 IMG_7883 IMG_7889 IMG_7932 IMG_7935 IMG_7951 IMG_7955 IMG_7959 IMG_7974 IMG_7982 IMG_7997 IMG_8017 IMG_8045 IMG_8056 IMG_8060 IMG_8076 IMG_8098 IMG_8115 IMG_8123 IMG_8132 IMG_8147 IMG_8160 IMG_8164 IMG_8172 IMG_8180 IMG_8194 IMG_8210 IMG_8372 IMG_8392 IMG_8425 IMG_8438 IMG_8450 IMG_8466 IMG_8476 IMG_8498 IMG_8547 IMG_8549 IMG_8619 IMG_8624 IMG_8666 IMG_8675 IMG_8685 IMG_8697 IMG_8710 IMG_8728 IMG_8733 IMG_8740 IMG_8748 IMG_8786 IMG_8797 IMG_8810 IMG_8819 IMG_8825 IMG_8830 IMG_8833 IMG_8845 IMG_8849 IMG_8862 IMG_8880 IMG_8894 IMG_8896 IMG_8904 IMG_8909 IMG_8914 IMG_8918 IMG_8949 IMG_8956 IMG_8959 IMG_8966 IMG_8974 IMG_9053 IMG_9060 IMG_9077 IMG_9089 IMG_9150 IMG_9155 IMG_9160 IMG_9188 IMG_9191 IMG_9196 IMG_9223 IMG_9231 IMG_9268 IMG_9278 IMG_9288 IMG_9346 IMG_9362 IMG_9374 IMG_9378 IMG_9385 IMG_9396 IMG_9419

Seriously memang enjoy giler Majlis nie, memang tak boring dan semua orang boleh dikatakan enjoy. Apa yang aku nak cakapkan, Majlis nie memang ada kelainan, ade happy dan ada yang buat semua orang tersentuh perasaan, yang mana part paling best uncle Rahman keluarkan gambar-gambar Zahirah yang lama-lama dan video-video yang dikatakan Rahsia, yang disimpan dan tak pernah ditunjuk pada Zahirah. Memang aku puji uncle Rahman sebab sentiasa menjaga video-video gambar tu dengan baik, mungkin selalu dikemaskini selalu footage-footage tu.

 

Majlis nie ada kejutan sikit sebenarnya sampaikan Zahirah pon tak tau apa yang akan jadi, mungkin dia tau flow Majlis, tapi dia tak pernah tau apa yang akan terjadi mengikut flow perjalanan Majlis. Kemunculan seorang lelaki yang sedang bermain piano, berpakaian menutup semua badang dengan memakai topi, hanya lampu spotlight sahaja yang dipancarkan pada Lelaki piano tersebut dan lagu yang dimainkan lelaki tersebut adalah lagu yang dikatakan lagu yang selalu dimainkan Uncle Rahman dalam slideshow. Lepas Piano tu habis, lampu dibuka dan lelaki tersebut tanggalkan pakaian yang menutup semua badan. Rupa-rupanya lelaki tu uncle Rahman, ayah pada Zahirah. Uncle turun dari stage Piano dan berjalan menuju ke meja santapan Zahirah & Azhar sampil menghulurkan kedua-dua tangan pada Zahirah, then Zahirah turun dari meja santapan dan terus memeluk uncle Rahman, ehh macam rancangan bercerita pulak hehehe.

 

ok laa aku pon x nak citer panjang, aku nak ucapkan Tahniah pada “Za” aku panggil Za, tapi banyak nama lagi orang panggil, Tahniah Azhar, Jaga laa Za elok-elok dan udey doakan korang berdua kekal sehingga ke Jannah. Pada Uncle Rahman & Auntie Liza, Terima kasih atas layanan dan saya sudah buat yang terbaik untuk uncle & auntie sekeluarga, semoga setiap detik-detik indah yang saya rakamkan itu akan menjadi tatapan pada semua Generasi uncle sekeluarga. Tahniah dari saya, radhi, roy & PelangiPutih Films

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Comments

comments

The Solemnization of Raja Nur Zahirah & Azhar, masjid ampuan jemaah bukit jelutong

IMG_5369 IMG_2633 IMG_2980 IMG_3007 IMG_5197 IMG_4984 IMG_4112 IMG_3820 RH1_0378-3 IMG_5247

 

Majlis akad nikah nie seriously memang aku suka sangat, sambutan meriah mengikut konsep islam dan majlis ni unik dengan sambutan bersama-sama dengan anak-anak yatim, sambutan dengan bersalawat serta Qasidah lagi satu jemputan istimewa Al Habib Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar Al Hamid, Beruntung sebab Habib Zainal bagi khutbah nikah.

BTW sebenarnya aku dengan pengantin nie memang dah kenal, since kitorang kenal kat qym climbing sampai la aku pergi ke adelaide, diantara orang yang selalu keep in touch sampai skrg. Ok laa korang, korang enjoy dulu dengan entry nie, tengok moment-moment yang aku capture ok :)

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading

Comments

comments