The Reception Alya & Raimi, Dewan Perdana Felda

IMG_3800 IMG_3576 IMG_3574 IMG_3562 IMG_3543 IMG_3540 IMG_3490 IMG_3497 IMG_3501 IMG_3520 IMG_3563 IMG_3615 IMG_3489 IMG_3486   IMG_3680 IMG_4351 IMG_4346 IMG_4308 IMG_4307 IMG_3629 IMG_3527 IMG_3704 IMG_3698 IMG_3602 IMG_3606 IMG_3728 IMG_3733 IMG_3735 IMG_3750 IMG_3753 IMG_3714

IMG_3690 IMG_3709 IMG_3715 IMG_3721 IMG_3759 IMG_3765 IMG_3772 IMG_3775 IMG_3780 IMG_3787

IMG_3789 IMG_3807 IMG_3802   IMG_3804 IMG_3822

IMG_3825 IMG_3814 IMG_3817 IMG_3812 IMG_3837 IMG_3694 IMG_3692 IMG_3856 IMG_3885 IMG_3909 IMG_3918 IMG_3925 IMG_3935 IMG_3936 IMG_3953 IMG_3959 IMG_3963 IMG_3976 IMG_3983 IMG_3989 IMG_4004 IMG_4015 IMG_4028 IMG_4045 IMG_4050 IMG_4063 IMG_4067 IMG_4073 IMG_4082 IMG_4097 IMG_4114 IMG_4118 IMG_4165 IMG_4171 IMG_4172 IMG_4178 IMG_4189 IMG_4243_1 IMG_4254_1 IMG_4257_1 IMG_4275 IMG_4279 IMG_4314 IMG_4379 IMG_4396 IMG_4418 IMG_4428_1 IMG_4489 IMG_4531 IMG_4538 IMG_4543 IMG_4554 IMG_4565 IMG_4623 IMG_4669 IMG_4681 IMG_4702 IMG_4703 IMG_4768 IMG_4803 IMG_4806 IMG_4822 IMG_4839 IMG_4851 IMG_4862 IMG_4871 IMG_4882_1 IMG_4888 IMG_4893 IMG_4904 IMG_4942 IMG_4976_1 IMG_5003 IMG_5007 IMG_5112 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5047 IMG_5050 IMG_5053 IMG_5060 IMG_5062 IMG_5075 IMG_5083 IMG_5109 IMG_5116_1 IMG_5118 IMG_5132 IMG_5138 IMG_5140 IMG_5145 IMG_5148 IMG_5155 IMG_5163 IMG_5184 IMG_5187 IMG_5191 IMG_5194 IMG_5200_1 IMG_5203_1

Alhamdulillah sempat untuk update satu entry nie, buat masa nie aku ambik masa sikit nak update semua majlis, masa yang agak ketat, sibuk dengan tanggungjawab seorang ayah, curi masa untuk update semua gambar-gambar Wedding, Sebelum nie, selepas jek Wedding yang aku shoot, pada hari yang sama, lepas balik rumah terus transfer masuk Hard Disk, terus edit, dan terus update blog, tapi sekarang masa agak terbatas, tapi Alhamdulillah sebab dikurniakan lagi usaha atau kerajinan nie untuk aku update. Passion untuk aku shoot Wedding nie masih lagi tinggi, bagi aku selagi orang masih memerlukan, selagi tu aku akan teruskan.

 

Entry kali nie untuk Majlis resepsi Alya & Raimi, korang boleh enjoy la moment yang aku update nie. Untuk Alya & Raimi, sekali lagi kami ucapkan Tahniah, mohon maaf jika ada terkasar bahasa yang boleh menguris hati, kami cuba lakukan yang terbaik untuk Majlis korang, Terima kasih Sekali lagi.

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Comments

comments

Di Negara berawan-awan, New Zealand Namanya

DSC00147

DSC00226 DSC00178 DSC00152 DSC00175 DSC00206 DSC00217 DSC00220 DSC00268 DSC00574 DSC00571 DSC00576 DSC00536 DSC00525 DSC00524 DSC00258 DSC00264 DSC00331 DSC00305 DSC00278 DSC00381 DSC00347 DSC00343 DSC00362 DSC00368 DSC00379 DSC00369 DSC00305 DSC00457 DSC00538 DSC00610 DSC00632 DSC00638 DSC00653 DSC00657 DSC00668 DSC00702 DSC00704 DSC00742 DSC00798 DSC00785 DSC00810_1 DSC00810 DSC00844 DSC00851 DSC00879 DSC00931 DSC00937 DSC00940 DSC00946 DSC00954 DSC00960 DSC00982 DSC00986 DSC01002 DSC01009 DSC01013 DSC01045 DSC01056 DSC01072 DSC01163 DSC01192 DSC01224 DSC01245 DSC01266 DSC01343 DSC01422 DSC01425 DSC01477 DSC01536 DSC01557 DSC01604 DSC01615 DSC01694 DSC01771 DSC01963 DSC01973 DSC01999 DSC02010 DSC02056 DSC02063 DSC02073 DSC02084 DSC02089 DSC02092 DSC02102 DSC02104 DSC02120 DSC02140 DSC02148 DSC02160 DSC02168 DSC02170 DSC02175 DSC02181 DSC02192 DSC02194 DSC02229 DSC02231 DSC02259 DSC02276 DSC02285 DSC02292 DSC02299 DSC02313 DSC02330 DSC02355 DSC02358 DSC02406 IMG_2111 IMG_2313 IMG_2366 IMG_2383 IMG_2411 IMG_2441 IMG_2483 IMG_2562 IMG_2574 IMG_2629 IMG_2659 IMG_2703 IMG_2741 IMG_2753 IMG_2759 IMG_2764 IMG_2795 IMG_3009 IMG_3024 IMG_3069 IMG_3644 IMG_4116 IMG_4233 IMG_4739 IMG_4752 IMG_4864 IMG_5305 IMG_5315 IMG_5421 IMG_5433 IMG_5565 IMG_5546 IMG_5569 IMG_5607 IMG_5617 IMG_5738 IMG_5743 IMG_5765 IMG_5800 IMG_6025 IMG_6034 IMG_6037_1 IMG_6037 IMG_6056 IMG_6066 IMG_6090 IMG_6097 IMG_6100 IMG_6105 IMG_6107 IMG_6108 IMG_6129 IMG_6144 IMG_6156 IMG_6164 IMG_6168 IMG_6176 IMG_6179 IMG_6205 IMG_6220 IMG_6233 IMG_6243 IMG_6249 IMG_6275 IMG_6303 IMG_6349 IMG_6288 IMG_6416 IMG_6548 IMG_6601 IMG_6609 IMG_6619 IMG_6643 IMG_6654 IMG_6657 IMG_6659 IMG_6673 IMG_6674 IMG_6682 IMG_6706 IMG_6713

 

Seronok sebenarnya travel pakai camper nie, bagi aku travel dalam 2 camper pon dh cukup, sebab tu aku hanya ambik dalam 12 pax sahaja, x nak tamak, sebab kalau x ramai mudah nak handle dan info pon cepat sampai, aku wujudkan konsep Travel Budget dengan cara Backpacking pakai Campervan sebab nak kasi semua orang merasa datang ke New Zealand dan duduk dalam kumpulan yang akan bekerjasama, semuanya akan kena buat sendiri, aku nie just guide dari satu tempat ke satu tempat. Kos Travel Kat South Island nie tinggi sebenarnya, kalau orang berduit boleh pejam mata, bagi yang kurang mampu, macam nie caranya yang dapat bantu untuk korang sampai dan jelajah South Island, kalau 6D7N x cukup, boleh ikut jek Trip Private 10D9N, tapi harga tak sama. Bagi nak mudahkan semua orang, kami Aotearoatour​ ada buat installment plan, boleh jek bayar bulan-bulan janji ikut term & condition lagi satu bayar deposit RM400 dh kira jadi, tapi kami selalu nasihatkan sebelum bayar fikir 10 kali, sebab deposit tak refund kecuali tunda dan ganti orang.

Aku buat semua benda nie bukan nak kaya, aku buat sebab passion aku dalam Travel, enjoy baawak orang. Selain trip camper kami ada offer trip Tramping kat track-track yang ada kat South Island.

Tanpa bantuan Partner aku trip nie takkan berjaya, partner aku Hanis Bakeri​ dah menetap lama kat South Island, so aku banyak belajar pasal Route, Culture, Weather dan banyak lagi la, so kalau dengar cerita dia datang South Island nie memang sedih la, semata-mata nak cuba nasib dan cari rezeki kat Queenstown. Orang malaysia berapa kerat jek kat Queenstown, aku rasa dia sorang jek Melayu yang duduk lama di  Qtown, keje sebagai Manager hypo Hostel. Memang kami berdua buat trip sebab passion, kalau nak untung banyak dah lama kami kaut orang ramai datang sini dan lagi satu, kami just jugakkan marketing instagram dan harapkan marketing mulut ke mulut sahaja. Daripada kelebihan atau kemahiran photography yang aku ada, membuatkan aku nak ambik gambar cantik dan share pada semua orang untuk datang ke South Island, datang sini dan kami akan bawak korang, kalau nak shoot pre or post Wedding kat sini pon sangat sesuai, nak bawak family atau parent datang pon kami boleh guide, cuma kasi nasihatkan ambik trip private.

 

Untuk next plan kami kat New Zealand, kami nak tawarkan banyak pakej Adventure, untung la kalau korang yang suka sukan layak dan konsep Travel kami pon memang style Adventure. Banyak sangat aktiviti adventure yang boleh dibuat kat South Island, Insyallah lepas nie korang boleh join kami untuk trip star-gazing, kalau nak tengok bintang dan ambik gambar Milky Way South Island la tempatnya, lagi satu aurora australis, seriously memang lawa sangat-sangat.

 

Ada Orang salah anggap bayar rm2000 semua dah cukup complete, macam bayar pakej travel ke Turki, semua dh ready, bagi trip kami, ada benda yang kita kena buat sendiri dan berkerjasama, masak sendiri dan mengemas sendiri, duduk dalam satu keluarga.

 

 

Kalau korang berminat nak datang New Zealand, boleh follow Instagram kami @aotearoatour

 

 

+6016-5554816 Udeyismail +6010-2223220 hanis darabdua

Comments

comments