Liyana & Hasbun Nur, Glasshouse, KL

IMG_0357

  Cerita asal, ke Mount Rinjani solo trek, last-last jumpa Jodoh dengan Bun di Mount Rinjani. Liyana dari KL, Hasbun dari Singapore. Liyana salah sorang daripada #AnewBreedOfTraveller expert team. Ucapan Tahniah buat kedua pengantin   Liyana & Hasbunnur   Glasshouse, Kuala Lumpur, Malaysia   Photograph by Udeyismail Comments comments

Alam & manusia

IMG_2592

Festival Alam dan Manusia 2016 diilhamkan untuk menyokong¬† pembangunan Lembah Bujang sebagai destinasi pelancongan lestari yang mensasarkan penglibatan penduduk tempatan dan pengunjung luar. Festival ini dianjurkan dengan kerjasama penduduk tempatan dan program VIP, sebuah inisiatif daripada Kementerian Kewangan melalui Strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) dengan kerjasama Impact Hub KL dan Scope Group. Kami percaya bahawa…

South Island Photo Journal : Part 2

IMG_5794

Dalam sebulan hari tu, aku pusing South Island 4 kali, tak pernah boring pon sebenarnya, sebab buat benda yang kita sukakan, cuma aku sebagai guider kena rehat yang cukup, sebab drive kat sini, ambik masa kadang 1-5 jam perjalanan nak sampai ke satu tempat ke satu tempat, nanti aku sambung cerita aku dalam part 3,…

South Island Photo Journal : Part 1

IMG_7497

“A PHOTOGRAPHIC JOURNEY THROUGH AOTEAROA ” PART 1 from anewbreedoftraveller on Vimeo. Kena tengok video nie, lepas tengok jek, mesti korang menabung untuk datang South Island, kalau takut nak travel solo, kami boleh asst korang Dah masuk 2 tahun ulang alik ke South Island, Sampai orang tanya , Udey ko buat apa kat New Zealand,…

#Namastekita part 2

IMG_7331

Kathmandu Bhaktapur is in many ways the most medieval of the three major cities in the Kathmandu valley. Much of its glorious architecture dates from the end of the 17th century. Bhaktapur is about 12km south east of Kathmandu’s city centre and is easily reached by bus or minibus. Foreigners have to purchase a ticket…

Thanesh & Elaine

IMG_8436

Buat blog cantik-cantik semua orang boleh buat, tapi tak semua orang boleh selalu update, betul tak?, sebabnya, ramai fokus kepada Instagram, so hari nie aku cuba jadi seorang yang sentiasa akan rajin untuk update recent work atau gambar-gambar terkini dari wedding photoshoot. Cabaran nak update blog nie adalah kita kena fokus untuk buat selection terbaik,…

The Solemnization of Nadira & Syed Abd Rahman

IMG_0024

I realised I always felt stressed about updating my blog posts because writing is not one of my forte. I know that I do not have a good command in English hence every time I will keep it short and let the images tell the unscripted story that I have captured for the wedding. Congratulations…